Ne sanjaj svoj život, već živi svoje snove.

Otkrivamo novi bezglutenski zdravi recept Violete Kos
SPICY JUHA OD BUČE
Potrebni sastojci:
Količina muškatne tikve po želji
Sok svježeg limuna
Sol
Kajenski papar
Kurkuma
2 kriške zelene jabuke
Bućino ulje
Postupak:
Tikvu ogulimo i očistimo od sjemenki.
Meso narežemo na kockice i stavimo kuhati.
Vode dodamo toliko da meso tikve bude prekriveno.
Dodamo jabuku narezanu također na kockice, posolimo i dodamo kajenski papar i začine po želji. On će nam dati predivan spicy ljuti okus zato s njime treba oprezno doziranje.
Kuhamo između 15 i 20 minuta.
Probamo probosti meso tikve vilicom , kada je mekano juha je kuhana.
Sada nam je još samo preostalo dodati kurkumu, malo soka od limuna i sve zajedno usitniti štapnim mikserom ili ulijemo u blender i izradimo do glatke svilene mase.
Obavezno probamo i dorađujemo po želji.
Meso tikve je dosta slatko tako da ćemo uz pomoć začina koje smo koristili i jabuke dobiti savršeno izbalansiran okus.
Kod posluživanja možete dodati aromatično bućino ulje i npr. sjemenke suncokreta.
Čitajte i dalje City life.hr i prvi saznajte naj novije recepte Violete Kos